Nye nettsider

Endelig tilbake!


Velkommen

Dette er det første famlende innlegget som blogger. Jeg kommer neppe til å bli den flittigste bloggsnekkeren på nettet, men kanskje kan jeg dele noen erfaringer med andre fotointeresserte. Min primære motivasjon for å blogge er å gi meg selv utfordringer. Det kan være spesielle motiver, teknikker eller andre ting jeg ønsker å teste ut. På den måten kan jeg gjøre hobbyen min mer målrettet, og kanskje utvikle meg litt på veien. Så håper jeg en og annen leser som forviller seg inn hit, kan ha glede av innholdet.

De siste 3-4 årene har jeg ikke vært særlig aktiv som fotograf. Men med disse nettsidene har jeg fått et utstillingsvindu, og det er motiverende. Så nå ser jeg frem til fine stunder med fotoappratet, og kanskje noen gode bilder jeg kan publisere her inne.

Verktøy for å lage nettsider

I dette første innlegget er det naturlig å si noe om hvordan nettsidene ble til. Først prøvde jeg den såkalte gratistjenesten fra wix.com. Innledsningsvis virket den flott, med enkel what-you-see-is-what-you get brukergrensesnitt. Men det viser seg at skalerer bilder i hytt og pine på ulike plattformer. HVis du ikke betaler, må du leve med reklame for wix øverst på skjermen der menyen er. I tillegg snurper de båndbredden, så lasting av siden går tregt. Wix.com er for alle praktiske formål ganske dyrt.

Jeg har tatt i stedet tatt utgangspunkt i et verktøy spesielt utviklet for fotografer, nemlig Photo.Gallery X3, og du finner det ved å følge denne linken.

En lang rekke standard maler gjør at du kan få et digitalt fotogalleri på beina i løpet av en kveld. Ved første øyekast kan det virke litt komplisert, men du kommer fort inn i det. For min del har jeg gjort en rekke større og mindre justeringer, og da går det straks mer tid. Men det nettbaserte verktøyet holder deg i hånden, og forklarer hva alle innstillinger gjør. Og hvis du er en kløpper i CSS kan du utrette store ting. Dessuten er det brukerforum lett tilgjengelig som gir svar på alle tenkelige og utenkelige spørsmål.

Har du mange fine bilder liggende å støve på harddisken som du vil vise frem for verden? Da er dette et ypperlig sted å starte. Prisen er det heller ikke noe å si på. For ordens skyld: Denne bloggen er på ingen måte sponset, og kommer helt sikkert aldri til å bli det heller :-)

Takk for at du besøker nettsidene mine!